De gevarieerde omgeving van Dongen

De Lage Ham in Dongen is een uitstekende uitvalbasis voor wandelingen, fietstochten en leuke uitstapjes. Het lieflijk riviertje De Donge stroomt op 100 meter van de B & B. Vroeger was dit de plek waar huiden werden gelooid voor de leerindustrie. Nog steeds herinneren karakteristieke looierspakhuizen aan dit verleden. Het is heerlijk wandelen of fietsen langs de Donge, die door door de omgeving meandert. Kijk goed en zie ook de ijsvogeltjes die hier nestelen. 
Je bent ook zo bij de Loonse en Drunense Duinen met uitgestrekte bossen, prachtige zandverstuivingen en grote heidevelden. Oosterhout is ook op een steenworp afstand met veel leuke (en enkele zeer goede) restaurants en terrasjes. Naar de Efteling rij je in 10 minuten.

Ook in Dongen zelf is genoeg te beleven. Er is bijvoorbeeld museum De Looierij, openluchtmuseum de IJzertijdboerderij, bierbrouwerij Opener, de molen Koningin Wilhelmina en er zijn veel gezellige café’s, restaurants en leuke winkels. Tuincentrum Avri (www.avri-tuincentrum.nl) is ook een aanrader, zeker in het najaar als er de vermaarde kerstshow is ingericht.

Hip Tilburg en historisch Breda en Den Bosch zijn ook dichtbij en het brengen van een bezoek zeker waard!